Agenda

Donderdag 17 mei 2018

17-05-2018 Agenda

Weer aan het werk?
ZUTPHEN - Wil jij een stap richting werk zetten door werkervaring op te doen? Het kan zomaar gebeuren dat je om welke reden dan ook geen baan meer hebt. Dat is een vervelende situatie waar niemand gelukkiger van wordt. Aan het werk blijven, is vaak een goede stap!
Met een werkervaringsplaats bij Stichting 360graden Mens kan dat. Zo blijf je in het ritme van werk, creeër je geen gat in je CV, blijf je onder de mensen en wie weet ontmoet je misschien wel net díe persoon die je op weg kan helpen naar een nieuwe baan.
Kom kennismaken Heb je een uitkering van Het Plein? Dan ben je welkom om op donderdag 17 mei in de Waterstraat 5, tussen 10.00 uur en 11.15 uur binnen te lopen. Je kunt dan kletsen met mensen die al een werkervaringsplaats hebben gehad, je vragen aan onze coaches stellen over stappen die je zou willen zetten.
Meer kun je lezen op www.ikwerkweer.nl. Kun je niet maar wil je wel meer info? Geen punt. Mail naar: office@werkvaardig.nl.

Autisme Netwerk Zutphen: weerbaarheid en pesten

ZUTPHEN - Het Autisme Netwerk Zutphen houdt donderdag 17 mei om 20.00 uur in Het Nut aan de Breegraven 1 in Warnsveld een thema-avond over: weerbaarheid en pesten.
Kinderen met autisme hebben vaak moeite met sociale omgangsvormen, maar willen er wel graag bij horen. Soms doen ze daardoor dingen die ze eigenlijk niet willen, omdat anderen zeggen dat dat erbij hoort. Herkennen van pesten, kan lastiger zijn. Kinderen kunnen ook denken dat ze gepest worden, terwijl dat niet zo is. Omdat kinderen met autisme dit van nature moeilijker aanvoelen is het goed om ze hier mee om te leren gaan. Voor ouders/ leerkrachten is het soms lastig om te herkennen dat een kind met autisme gepest wordt en hoe je ze kunt helpen weerbaarder te worden. Vaak hebben kinderen met autisme meer nodig dat de weerbaarheidslessen die op school worden aangeboden (zoals Kanjertraining).
Gast deze avond is Wendie Derks. Zij is als ouder van drie kinderen ervaringsdeskundige. Daarnaast heeft zij jarenlange ervaring in zorg&welzijn/GGZ en heeft ze een eigen praktijk, www.dewending.nu
Wendie zal uit eigen ervaring vertellen over: 'Zijn kinderen met autisme kwetsbaarder dan kinderen zonder autisme?'
Tevens zal er veel ruimte zijn voor het delen van ervaringen onderling en maken wij er samen een gezellige avond van.
Toegang is gratis, aanmelden niet nodig (vrijwillige bijdrage is welkom.) Voor contact: autismenetwerkzutphen@gmail.com