Agenda

Vrijdag 15 juni 2018

15-06-2018 Agenda

Taxateur Arie Molendijk taxeert uw boeken etc.
WARNSVELD - Denkt u een zeldzaam boek, handschrift, (staten)bijbel, een oude (handingekleurde) atlas in uw bezit te hebben of documentatiemateriaal uit de oorlog, foto’s, ansichtkaarten of prenten? Schroom niet langs te komen vrijdag 15 juni voor een taxatie bij de in den lande bekende taxateur van oude boeken Arie Molendijk uit Rotterdam. Meer dan 1700 taxaties heeft hij inmiddels op zijn naam staan !! Tot zelfs in Canada, de Verenigde Staten, Australië, etc. is hij op dit gebied een (internationaal) begrip. In 2015 heeft hij zijn jubileum van ruim 1500 taxatiedagen gevierd in de Stadsbibliotheek in Rotterdam. De taxaties die hij verricht, zijn gebaseerd op de opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op recente veilingen. Jarenlang werkt hij samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd kostbare bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling.
De taxaties vinden alleen plaats op onze taxatiedagen, dus niet via foto’s of aan huis, etc. Kosten voor een taxatie zijn 5 euro per 5 tot ca. 10 boeken. Waaronder ook series als 1 item bedoeld worden. De kosten van taxatie van grotere partijen/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. Dan gaat het soms om dozen vol met echt waardevolle boeken voor 1800 bijvoorbeeld. U krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een individuele waarde vanaf 75 euro.

U bent van harte welkom en wordt vriendelijk ontvangen in ’t Warnshuus - Dreiumme 43 in Warnsveld op vrijdag 15 juni van 13.00 tot 16.00 uur.