Agenda

Programma Alzheimer Café Gemeente Lochem januari – juni 2019

11-01-2019 Agenda

11 januari Voorlichting dementie – Verzorgd door een verpleeghuisarts van Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé. Hoe herken je de verschijnselen, met wie kun je dit bespreken, (on)mogelijkheden.

 

8 februari Activiteiten thuis, begeleidster Henny Pikkert. Door haar ervaringen als activiteiten- en thuisbegeleidster voor mensen met dementie kan zij tips en ideeën aanreiken om iets zinvols te doen met dementerenden.

 

8 maart In gesprek met een ervaringsdeskundige. Wat gaat er door je heen als je de diagnose Alzheimer krijgt? Te gast is een ervaringsdeskundige met haar man. Zij is bereid haar ervaringen met u te delen.

 

12 april DVD Ger, mijn hoofd in eigen hand. De uitdaging van Ger is nuttig te zijn voor de maatschappij, omgang met omgeving, seksualiteit en de regie over zijn financiële situatie en persoonlijke wensen rond de ziekte.

10 mei De toegang tot de WMO - Bea van Raalte Gemeente Lochem. Nu mensen met dementie langer thuis moeten wonen, komt er veel op de mantelzorger af. Hoe ondersteuning aan te vragen en is PGB nodig?

 

14 juni Zorgboerderij de Reube. Janny, initiatiefnemer van deze kleinschalige zorgvoorziening, vertelt over de dagopvang voor dementerenden. De mogelijkheden die er zijn in deze prachtig verbouwde boerderij op Landgoed Ampsen. Mogelijk bezoek zorgboerderij (onder voorbehoud).