Agenda

Donderdag 22 maart 2018

22-03-2018 Agenda

Bewoners aan zet
ZUTPHEN - Kenniscafé over buurtinitiatieven organiseert u samen met anderen uit uw wijk of buurt activiteiten die bijdragen aan de onderlinge betrokkenheid? Activiteiten die bijdragen aan een socialere samenleving? Loopt u met een goed idee rond dat u graag samen met anderen op zou zetten? Of wilt u hier tips voor opdoen? Kom dan naar het Kenniscafé Bewoners aan zet. Het Oranje Fonds organiseert dit Kenniscafé samen met de Leefbaarheidsalliantie Gelderland op donderdag 22 maart om u verder te helpen. Het Kenniscafé wordt georganiseerd in ’t Warnshuus in Warnsveld en begint om 17:30 uur.

Programma kenniscafé
Gastspreker Joop Hofman vertelt over buurtinitiatieven en hoe u andere mensen enthousiast maakt om mee te doen. Ook geeft Joop Hofman uitleg over de ABCD-aanpak. Dit is een manier van werken die uitgaat van de waarde en kracht van een buurt of dorp. Tijdens het Kenniscafé gaat u actief op zoek naar mogelijkheden voor uw eigen initiatief en activiteiten. Aan de hand van een inspirerend voorbeeldinitiatief delen wij ervaringen en inzichten met elkaar én kunt u uw eigen initiatief nog eens onder de loep nemen. Het Kenniscafé is een goede gelegenheid om informatie te krijgen over de steun die het Oranje Fonds, de Leefbaarheidsalliantie en de Provincie Gelderland uw initiatief kunnen bieden.

In gesprek met
Bent u bezig met het opzetten van een initiatief in uw eigen buurt? Wilt u uw ideeën toetsen? Of heeft u vragen over een aanvraag of bijvoorbeeld de doorontwikkeling van uw initiatief? Voorafgaand aan de bijeenkomst kunt u ook persoonlijk het gesprek aangaan met de adviseurs van het Oranje Fonds, de Leefbaarheidsalliantie Gelderland en provincie Gelderland tijdens het inloopspreekuur vanaf 16.00 uur.
Bent u dus op zoek naar tips, inspiratie en een nieuw netwerk? Kom dan naar het gratis Kenniscafé Bewoners aan zet in Warnsveld. Interesse? Meld u nu aan via www.oranjefonds.nl/22maart

Datum: 22 maart 2018
Tijd: 17.30 - 21.00 uur / In gesprek met vanaf 16.00 uur
Locatie: ‘t Warnshuus, Dreiumme 43 in Warnsveld

Finale Academie Zutphen
ZUTPHEN - De afgelopen vijf maanden hebben zes enthousiaste inwoners de Academie Zutphen gevolgd. Ieder van hen heeft een sociaal, creatief en duurzaam idee voor de stad. In de Academie Zutphen hebben ze gewerkt aan de realisatie van hun initiatief. Tijdens de finale op 22 maart delen ze dat graag met u en zoeken ze de verbinding met andere organisaties en initiatieven.

In de zeven bijeenkomsten van de Academie Zutphen zijn de deelnemers door professionals en trainers begeleid en zij hebben elkaar geïnspireerd. In de finale presenteren zij hun initiatieven aan u. Achtereenvolgens maakt u kennis met een Ontwerpster, Bewustmaakster, Woordenkunstenares, Kansenmakelaar, Keuzecreator en een Kansenmakelaar. Het programma van de avond vindt u op www.stadsondernemingzutphen.nl. Daar kunt u zich ook aanmelden.
De finale van de Academie Zutphen is op donderdag 22 maart van 19:30 tot 21:00 uur in het Odensehuis, Tengnagelshoek 6.