Agenda

Woensdag 14 maart 2018

14-03-2018 Agenda

Boomfeestdag op Zonnepark Noordveen
ZUTPHEN - Woensdag 14 maart vindt voor de 62-ste keer de Nationale Boomfeestdag plaats. Naar verwachting doen 100.000 kinderen mee in ruim 290 gemeenten in Nederland. Zij planten die dag met elkaar zo’n 200.000 bomen en struiken.
In Zutphen organiseren De Bomenstichting en het IVN de Boomfeestdag. Dit jaar op een wel heel bijzondere plaats plaats, namelijk op het Zonnepark Noordveen. Hier planten kinderen van de Praktijkschool, de JF Kennedyschool en de Jan Ligthartschool een bosplantsoen bestaande uit 350 struiken zoals Meidoorn en Gelderse roos.
Wethouder Coby Pennings plaatst rond 9.15 uur de herinneringspaal met tijdscapsule, waarna de kinderen zelf aan de slag gaan met planten. Aansluitend worden de leerlingen door de projectleider van het Zonnepark rondgeleid langs de zonnepanelen. De afsluiting is met warme chocolademelk en het in ontvangst nemen van een aandenken.

Ouder worden als roeping
ZUTPHEN - Op woensdagavond 14 maart van 19:30 tot 21:00 uur houdt Margaret Vink een lezing in het Odensehuis over 'Ouder worden als roeping'.
Zij spreekt over de verschillende facetten van het ouder worden. Wat zijn de problemen die we tegen kunnen komen in het proces van ouder worden? Hoe bereiden we ons voor op eenzaamheid en mogelijk lijden? Hoe kunnen we dit met waardigheid over ons heen laten komen? Door levenservaring en het steeds meer handelen vanuit vrijheid heeft het ouder worden ook veel te bieden. Margaret Vink is arts ouderengeneeskunde. Toegang is vrij.