Agenda

Vrijdag 25 mei 2018

25-05-2018 Agenda

Wunterschlaus in het Koelhuis
ZUTPHEN - Wunterschlaus zet op 25 mei het Boterlokaal van Het Koelhuis op z’n kop met hun absurdistische en vrolijke house/techno. Hun optreden gaat naadloos de swingende nacht in met DJ Axl!

Om met Wunterschlaus zelf te spreken: “Ze world as it exists today deserves a band like Wunterschlaus. Wunterschlaus ist die neue musiksensation formed in 2015 by brothers Helmut und Heinrich Holscheiner together mit DJ Axl Arschman. Wunterschlaus takes inspiration from great artists like Phil Collins, John Legend und that chick that sings that ”I don’t care, i love it” song. If you want to live in a new era, get yourself to the Banhof or hop in your U-boat to go and witness ze amazing Wunterschlaus Experience.”

Aanvang 21.00 uur Tickets zijn te bestellen via: http://bit.ly/KH25-05

PUUR Cultuur
De serie PUUR Cultuur is mede mogelijk gemaakt door de Stichting Het Koelhuis, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de gemeente Zutphen.

Inloopspreekuur openbaar vervoer
ZUTPHEN - Maandelijks inloopspreekuur voor senioren met vragen over reizen met het openbaar vervoer in opdracht van de Provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel.Hoe vraag ik de OV-chipkaart aan, hoe werkt de 40% samenreiskorting, welk abonnement past het beste bij mij? De OV-ambassadeurs geven graag advies op maat. Ook kunnen ze stap voor stap op de computer laten zien waar en hoe u uw reis kunt plannen.
Het eerstvolgende inloopspreekuur is op vrijdag 25 mei 2018 van 10.00 uur tot 11.30 uur.
Locatie: Het Plein, Henri Dunantweg 1, Zutphen

Barokensemble zeveN-Draads met het programma “Slappe Thee”
ZUTPHEN - Politieke ontwikkelingen hebben altijd muzikale effecten gehad. Nieuwe verhoudingen leverden altijd nieuwe muziek op. Aan de andere kant van de Noordzee ligt Groot Brittannië, nu nog lid van de Europese Gemeenschap, maar over een jaar is dat afgelopen. Net nu wij het engels als voertaal gaan overwegen gaan de Britten ons verlaten. Dit is zo’n gebeurtenis die muzikaal effect gaat opleveren.
De zeven draadjes maken elk jaar een nieuw programma met oude muziek. We hebben franse, duitse, italiaanse, oostenrijkse en natuurlijk ook engelse muziek gespeeld. Het is nu helaas de laatste keer dat we een engels programma kunnen doen, maar… we pakken wel uit.
Het barokensemble zeveN-Draads is een klein muziekensemble en speelt muziek uit de periode 1550-1750. In deze periode is veel mooie muziek geschreven, met name voor strijkinstrumenten. In die tijd kende de muziekwereld een grote vernieuwingsdrift. Muzikanten/componisten reisden veel, experimenteerden met nieuwe mogelijkheden en lieten zich graag door elkaar beïnvloeden. De muziek kenmerkt zich door grote afwisseling in sfeer, soms is het erg lyrisch, dan weer agressief en even later weer erg lieflijk van aard. Dit gaat altijd gecombineerd met grote tempowisselingen.
Het programma is opgebouwd rondom een aantal tragische thema’s: Treurnis, Krokodillentranen, Angstschreeuw, de Breuk, Het is Vijf voor Twaalf en Vaarwel.
zeveN-Draads bestaat uit zeven musici op snaarinstrumenten: vijf strijkers, een luit -en gitaarspeler en een klavecinist. zeveN-Draads staat onder leiding van barokvioliste Arwen Bouw. Het ensemble heeft opmerkelijke programma's gespeeld die 17e eeuwse muziek en traditionele muziek vermengen. De “Zingende Zeven”, de “Spanjool”, “Venetiaans Carnaval” en “Buitengaats” zijn zomaar een paar titels die programma’s droegen en nu, in 2018: “Slappe Thee”
zeveN-Draads speelt met plezier en de Zeven Draden spelen vóór hun plezier op authentieke instrumenten, maar ook voornamelijk op authentieke locaties. Ze doen dat niet alleen uit liefde voor de muziek en de instrumenten, maar vooral ook voor het genoegen dat het samen musiceren met zich meebrengt. We hopen dat het plezier van de spelers hoorbaar overkomt op de luisteraars.

Vrijdagavond 25 Mei, 20.00 uur.

Genietcafé Zutphen in de Kanunnik Borrozaal

Oude Bornhof 5-57 te Zutphen

Voor meer informatie en reserveringen: www.genietcafé.nl

Voor het concert wordt geen entree geheven, maar er wordt na afloop een vrijwillige bijdrage gevraagd.