'Geen poging tot doodslag, maar poging een vriend te helpen'

13-06-2017 112 Redactie

ZUTPHEN – Geen poging tot doodslag, maar een poging om een vriend te helpen. Dat was de gedachtegang van de 22-jarige man uit Bronckhorst die eind mei een politieagent in een wurgreep hield.

Dat zegt de advocaat, S. Kloppenberg, tegen de Stentor.

Verkeerde inschatting
Volgens de advocaat maakte de agenten een verkeerde inschatting in de nacht van 20 op 21 mei bij de vriendengroep. In de groep is een emotioneel gesprek gaande, waarbij ook geslagen wordt, dat door de agenten voor ruzie wordt aangezien.

De politieagenten geven aan dat de twee partijen uit elkaar moeten, maar deze weigeren dat. Hierop willen de agenten een 24-jarige Zutphenaar aanhouden. Deze vlucht echter en struikelt.

Volgens de advocaat is de aanhouding die dan volgt gewelddadig. Zo wordt een knie van de agent op het hoofd van de 24-jarige gezet.
De man uit Bronckhorst kan dit niet aanzien en wil de politieagent wegtrekken. Hij sloeg volgens de advocaat de armen om de agent om deze omhoog te trekken. Daarbij zou een arm om de nek van de agent zijn gekomen waardoor afknelling ontstond.

Nuance
Kloppenberg meent dat het verhaal dat naar buiten is gekomen, vooral de versie van de politie is en dat de werkelijkheid veel genuanceerder is.
Alle verklaringen worden meegenomen in het verdere onderzoek. De verdachte blijft voorlopig nog wel vastzitten. Zijn voorarrest is verlengd tot eind augustus.Gerelateerd