Bende breekt in bij woning; bewoner bedreigd

12-03-2018 112 Redactie

ZUTPHEN 112 – Afgelopen zaterdag heeft een bende ingebroken bij een woning aan de Goeman Borgesiusstraat in Zutphen. De groep van 4 of 5 man probeerde rond 18.30 een raam aan de achterzijde van de woning in te trappen.

Nadat ze het raam open hadden konden ze naar binnen, maar terwijl zij nog binnen waren, kwam een bewoner thuis. Deze zag de bende in zijn huis staan. Hij wist een van de daders tegen de grond te werken en wilde deze overdagen aan de politie.

De rest van de bende bedreigden de bewoner echter met een mes en een ijzeren staaf. Hierdoor moest hij de tegen de grond gewerkte inbreker loslaten.
De daders zijn gevlucht via een steeg, welke uitkwam op de Alberdastraat. Vermoedelijk zijn ze hierna in de richting van het winkelcentrum aan de Ruijs de Beerenbrouckstraat gerend.

Het signalement van de daders is heel summier, 4 a 5 personen allen tussen de 20 en 30 jaar, licht getint, mogelijk droegen ze allen petjes. 1 persoon zou in ieder geval wat forser zijn en een grijs vest gedragen hebben. Omdat het intrappen van het raam waarschijnlijk ook veel geluid maakte, hoopt de politie dat mensen wat gezien hebben.

Heeft u de daders gezien of informatie over deze zaak het verzoek om contact op te nemen met de politie op 0900-8844.Gerelateerd