Brandweerwedstrijden IJsselstreek in Klarenbeek

25-02-2019 112 Redactie

KLARENBEEK - Zaterdag 9 maart strijden een aantal brandweerkorpsen van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland om de eer tijdens de jaarlijkse brandweerwedstrijden. Traditiegetrouw organiseert telkens een ander korps de wedstrijd, dit jaar is dat brandweer Klarenbeek. Ook dit jaar horen de deelnemende korpsen op de dag zelf waar precies de wedstrijdlocatie is. De wedstrijden zijn voor het publiek zeer interessant en iedereen is dan ook van harte uitgenodigd een kijkje te komen nemen. Met nadruk vragen we wel om gedurende de wedstrijd geen berichten op social media te plaatsen, dit om korpsen die nog moeten spelen niet op een grote voorsprong te zetten.

Realistich mogelijk

De korpsen trainen deze dag een zo realistisch mogelijk scenario. Dit scenario heeft te maken met een van de risico’s zoals die zijn benoemd in het risicoprofiel voor deze regio. Tijdens de wedstrijd kunnen alle kerntaken (Brand, Technische hulpverlening, Ongeval gevaarlijke stoffen en Waterongeval) aan bod komen. De wedstrijd begint om 8.30 uur en duurt tot 17.00 uur.

Om ervoor te zorgen dat de korpsen zich niet al te veel kunnen voorbereiden (het is immers een wedstrijd) wordt de exacte locatie in Klarenbeek nog even geheim gehouden. Geïnteresseerden die op 9 maart een kijkje willen nemen kunnen zich melden bij:

Rutenfrans Constructie
Klarenbeekseweg 84b
7381 BG Klarenbeek

 Hier krijgt men informatie waar precies in Klarenbeek de korpsen de strijd aan gaan.

Volg brandweer Klarenbeek op Facebook voor updates omtrent de brandweerwedstrijden