Ene aanhouding na de andere om gestolen fiets

20-06-2016 112 Redactie

ZUTPHEN - De politie heeft zondagmiddag zijn handen vol gehad aan een 'simpele' gestolen fiets. Na een melding dat iemand haar gestolen fiets zag staan in een woning aan de W.H. Vliegenstraat, besloot de politie een kijkje te nemen.

Ter plaatse vluchtten twee mannen direct de woning in. Een van hen, een 20-jarige man uit Zutphen, probeerde vervolgens de benen te nemen via de achterkant van het pand. De politie kon hem echter aanhouden voor heling van de fiets.

Bij deze aanhouding werd de politie echter belemmerd door een 24-jarige Zutphenaar. Hiervoor is deze man ook aangehouden.

De rest van de woning begon ook in opstand te komen: de 52-jarige hoofdbewoner duwde de politie de tuin in en kwam met een hamer boven zijn hoofd op de politie aflopen. Deze bedreiging nam de politie niet ter harte en ook deze man werd aangehouden.
Behalve voor het bedreigen van de politie en het helen van de fiets, werd ook een groot blok met vermoedelijk hasj bij hem aangetroffen.

Alsof het nog niet genoeg was, werd deze aanhouding belemmerd door een 27-jarige man. De politie besloot consequent te handelen en ook deze man aan te houden.

Vier aanhoudingen verder kon de fiets teruggegeven worden aan de eigenaresse.