Grote brand op de Houtmarkt

22-07-2016 112 Redactie

Rookontwikkeling tijdens de brand | © Jarne Draaijer

ZUTPHEN - De brandweer is vanochtend rond 09.30 uur uitgerukt naar de Houtmarkt. Het gaat om een grote brand in de pizzaria Pizza Place. In totaal zijn vier bluseenheden en twee hoogwerkers uitgerukt.

Het gaat om een brand op de tweede verdieping. Er zijn geen personen meer in het pand aanwezig. De brandweer probeert onder meer te blussen via de hoofdingang. Er is een enorme rookontwikkeling gaande. De brandweer adviseert ramen en deuren gesloten te houden. Hierover is ook een NL-alert verstuurd.

Rond 10:25 had de brandweer de brand nog niet onder controle. Zij gaan nu een poging doen met een binnenaanval.

10.50 uur het NL-alert om deuren en ramen gesloten te houden is ingetrokken omdat de rookontwikkeling minder aan het worden is.

De brand trekt veel kijkers, de veiligheidsregio Noord en Oost-Gelderland vraagt de menigte om hulpdiensten de ruimte te geven.

11.30 uur de brandweer blust nu ook via de achterkant. Het gaat om een oud pand in de binnenstad. Hier staan de gebouwen aan elkaar en de brandweer probeert te voorkomen dat de brand overslaat. De Zutphense brandweer krijgt hulp uit Voorst, Gorssel, Deventer en Apeldoorn.

13.30 uur de brandweer heeft de brand nog niet onder controle. De brand zit mogelijk tussen de wand betimmering.

14.00 uur brand is onder controle.Er is ook GRIP1 ingeschakeld.GRIP 1
Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure (GRIP) is de naam van de werkwijze waarmee bepaald wordt hoe de coördinatie tussen hulpverleningsdiensten verloopt.

Bij GRIP1 gaat het om een incident waarbij goede afstemming tussen de hulpdiensten noodzakelijk is. De Officieren van de verschillende diensten, brandweer, politie en ambulance/GHOR, vormen samen met een persvoorlichter van de politie en een voorzitter het Commando Plaats Incident.

Bekijk de foto'sGerelateerd