Jongen (15) verdacht van meerdere gewapende en gewelddadige overvallen

18-10-2017 112 Redactie

VORDEN – Een 15 jarige jongen uit Vorden wordt verdacht van meerdere (gewapende) overvallen. De jongen werd op dinsdagavond 10 oktober aangehouden na een overval op een kapperszaak aan de Eglantier in Apeldoorn.

Hij werd samen met drie andere tieners (een van 14, een van 16 en een jongen van 19; allen uit Apeldoorn) opgepakt. Op deze avond kwam een van de jongens, die in het bezit was van een vuurwapen of iets wat er sterk op leek, kwam de zaak binnen en eiste geld. De anderen stonden buiten op de uitkijk. De jongens zijn er vervolgens te voet met een geldbedrag vandoor gegaan.

De politie verdenkt de 15-jarige jongen uit Vorden ervan dat hij in de kapperszaak geweest is en gedreigd heeft met het wapen. Ook is inmiddels duidelijk dat hij ervan verdacht wordt op woensdagavond 4 oktober een overval op een snackbar in Vaassen gepleegd te hebben. Bij die overval werd een medewerker bedreigd met een mes en ging de overvaller er met een geldbedrag vandoor.

Verder is de jongen in beeld als één van de verdachten van de beroving van een 18-jarige jongen aan de Vlijtseweg in Apeldoorn, ook op woensdagavond 4 oktober. Het onderzoek naar wie de andere jongens waren die bij deze beroving betrokken waren loopt nog. De 15-jarige is afgelopen week voorgeleid aan de rechter-commissaris en zit nog vast.