Kritiek op politie bij mishandeling Warnsveld: 'Iedereen weet wie het gedaan heeft'

14-07-2017 112 Redactie

WARNSVELD – In de zaak rond de zware mishandeling in Warnsveld afgelopen weekend, krijgt de politie steeds meer kritiek. Andres Rodriguez werd in de nacht van vrijdag op zaterdag bewusteloos geslagen bij de Breegraven in Warnsveld.

De politie houdt updates bij op de Facebookpagina van de Zutphense politie. Hier wordt gesuggereerd dat de daders allang bekend zijn.
“Wat verstaan jullie onder meer weten? Half Zutphen weet onderhand welke namen er zijn genoemd.” Zo wordt gereageerd via Facebook. Daarnaast reageren verschillende mensen kritisch op de politie. Door de kritische geluiden reageert de politie ook venijnig terug.

“Het zijn erg veel via via verhalen, wij willen verklaringen van mensen die dingen direct gezien of gehoord hebben.”
Volgens de politie zouden mensen informatie niet doorgeven aan de politie: “Blijkbaar houden mensen zich dat dan voor zich, want wij horen officieel nog niet veel.”

De politie heeft officiële getuigenverklaringen nodig voor het onderzoek. “Goed onderzoek kost nu eenmaal tijd. Je hebt er toch niks aan dat ze na een paar dagen weer vrij zijn in verband met gebrek aan bewijs?”

De politie benadrukt dat er nog niemand is opgepakt in de zaak rondom de mishandeling.