Opnieuw tiener aangehouden voor overval in Zutphen

20-04-2016 112 Redactie

ZUTPHEN/APELDOORN – In het onderzoek naar twee overvallen gepleegd op 4 november 2015 in Apeldoorn (Albert Heijn) en Zutphen (cafetaria Kokkie) is gisteren een 17-jarige jongen uit Renkum aangehouden. Hij is de derde en vermoedelijk laatste verdachte die voor deze zaak wordt aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de overvallen die dag, samen met een 18-jarige Deventenaar, zelf te hebben gepleegd.

Het overvallenteam in het district Noord- en Oost-Gelderland heeft in de afgelopen maanden een flink aantal aanhoudingen verricht voor diverse overvallen, die onderling ook verbanden met elkaar bleken te hebben. De teller staat met de laatste aanhouding van dinsdag 19 april op zes. Diverse verdachten worden ervan verdacht, in wisselende samenstelling, diverse overvallen gepleegd te hebben. Het gaat daarbij om drie overvallen in Apeldoorn, een overval in Zutphen en een woningoverval in Lochem.

Tieners
De 18-jarige man uit Deventer, op 23 februari aangehouden, wordt verdacht van de meeste strafbare feiten. De politie verdenkt hem van het plegen van meerdere overvallen, namelijk de twee overvallen op 4 november, een overval op snackbar Charly aan de Deventerstraat op 4 december en de overval op snackbar ’t Bikkertje aan de Ugchelseweg op 6 februari. Ook verdenkt de politie hem van betrokkenheid bij een woningoverval in Lochem op 30 januari.

Een 19-jarige man uit Vaassen werd op 15 maart aangehouden en wordt verdacht van betrokkenheid bij de overvallen op 4 november in Apeldoorn en Zutphen, de overval op snackbar Charly op 4 december en de woningoverval in Lochem.

De 14-jarige jongen uit Vaassen wordt ervan verdacht samen met de 18-jarige Deventenaar de overvallen op de Charly aan de Deventerstraat en cafetaria het Bikkertje te hebben gepleegd. Ook wordt hij verdacht van afpersing van een leeftijdsgenoot.

Hechtenis verlengd
Naast de gisteren aangehouden verdachte zitten op dit moment de 18-jarige Deventenaar, de 14-jarige jongen uit Vaassen en de 19-jarige man uit Vaassen nog vast. Bij de laatste voorgeleidingen aan de rechter-commissaris is de hechtenis van alle drie met 90 dagen verlengd. Bij de twee Apeldoornse verdachten is hun voorlopige hechtenis op enig moment onder voorwaarden geschorst, in afwachting van de behandeling van hun zaak.Gerelateerd