Opsporing Verzocht zoekt specifieke getuigen in zaak Zutphense steekpartij

29-03-2016 112 Redactie

ZUTPHEN/DEVENTER – Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond tijd aan de dodelijke steekpartij in Zutphen op oudjaarsdag. Op een parkeerterrein bij de Revelhorst werd Joël Alfarez (23) meerdere keren gestoken.

Volgens de politie kwam Alfarez om 13:52 uur aan op het parkeerterrein. Zes minuten later kwam een andere auto ook op het terrein. Daar stapten de bestuurder en de bijrijder uit, en ze beginnen te vechten met Alfarez. Het is niet duidelijk wat er precies gebeurt, wel wordt Alfarez meerdere keren gestoken met een mes.

De twee mannen gaan er vervolgens vandoor.
Eerder op de dag zou Alfarez ook al gevolgd worden, aldus de politie. Tussen Deventer en Zutphen zou de Volkswagen Polo van Alfarez zijn gevolgd door een Fiat Punto.

Vragen van de politie
Hoewel de twee mannen van de steekpartij inmiddels zijn opgepakt (een 21 jarige Zutphenaar en een 26 jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats) heeft de politie nog veel vragen.

Zo zijn de kleding van de daders en het moordwapen niet gevonden bij de huiszoekingen. De politie vraagt eenieder die weet waar deze zijn gebleven dit te melden.

Ook is nog niet duidelijk waar de ruzie op de parkeerplaats over ging. Wel hebben ze een vermoeden dat het een gokschuld is of dat het over hennep ging.

Mensen die iets hebben meegekregen van de zogenaamde achtervolging tussen 11:00 en 12:00 uur worden ook gevraagd zich te melden.

Getuigen
In de uitzending roept de politie ook enkele getuigen op. Het gaat om twee fietsers en twee wandelaars die in de buurt van het parkeerterrein waren ten tijde van de steekpartij. Zij kunnen eventueel wat gezien hebben.

De beelden van deze mensen zijn onherkenbaar gemaakt in de uitzending. Maar: “Deze mensen weten dat van zichzelf”, aldus de politie.
Meldingen kunnen doorgegeven worden via via live.politie.nl, 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem op: 0800-7000.

Bekijk de uitzending van het programma HIER, de zaak begint rond de 29e minuut.Gerelateerd