Politie heeft handen vol aan Zutphens uitgaanspubliek: ruzies en aanranding

18-03-2018 112 Redactie

ZUTPHEN 112 -  In de nacht van zaterdag op zondag had de politie zijn handen vol aan het Zutphense uitgaanspubliek. In totaal werden twee personen aangehouden door het horecateam van politie Zutphen.

Omstreeks 03.00 uur werd de politie gebeld door een portier van een café dat er ruzie was geweest en dat de betrokken personen elkaar op straat weer opzochten. Toen de politie aankwam gingen zij met de betrokken partijen in gesprek waarbij een van hen dusdanig dronken en vervelend was dat de politie hem een paar straten verderop neer te zetten zodat hij vanaf daar zijn huisreis kon beginnen.

De overlastveroorzaker wilde hier niet aan mee te werken waarna hij (nadat hij aangehouden was en administratief afgehandeld was) zijn terugreis vanaf het politiebureau startte, weliswaar met een boete voor openbare dronkenschap op zak.

Aanranding
Omstreeks 04.00 uur werd een persoon aangehouden voor aanranding. Deze persoon koos ervoor een meisje te belagen. De verdachte is ingesloten en afdeling zeden handelt de zaak af.

Zaterdag, in de vroege ochtend, werd er ook al een persoon door het horecateam aangehouden voor belediging van de politie.