Politie maakt fouten bij ernstige mishandeling in Zutphen

08-05-2017 112 Redactie

Foto via Facebook politie zutphen

ZUTPHEN – Afgelopen weekend zijn bij de Schupstoel twee 21-jarige broers mishandeld. De twee werden na het stappen belaagd door een groep jongeren. Deze hebben meerdere klappen gegeven aan de broers.

Beide slachtoffers zijn met verwondingen naar de huisartsenpost en het ziekenhuis gegaan voor behandeling. Zo had een van de slachtoffers een gebroken neus. Daarnaast werden er kneuzingen van de kaak en jukbeen en een hersenschudding geconstateerd.

De politie erkent dat er fouten zijn gemaakt bij dit incident: “Het aanpakken van uitgaansgeweld is een van onze prioriteiten. Maar eerlijk gezegd is er bij dit incident van onze kant iets niet helemaal goed gegaan. Door een misverstand zijn we niet direct bij de slachtoffers geweest en is niet goed gereageerd op contactverzoeken van de slachtoffers. We zijn intussen nu wel met ze in gesprek en hebben onze excuses aangeboden.”

Inmiddels heeft de politie ook een Burgernetmail verspreid en bekijken agenten camerabeelden. Andere getuigen kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844.