Politie na melding over gevaarlijke container: 'andere meldingen kregen voorrang'

05-02-2018 112 Redactie

ZUTPHEN 112 - Het dodelijk ongeval op de Bronsbergen donderdagavond 25 januari heeft veel impact gehad in Zutphen. De politie is nog bezig met het onderzoek en hoopt op korte termijn daarover meer naar buiten te kunnen brengen.

Na het ongeval meldden getuigen dat zij enige tijd voor het ongeval bij de politie melding hadden gemaakt van een container die onhandig op de rijbaan stond. "Omstreeks 17.00 uur is inderdaad een melding binnengekomen bij de politie. De melder gaf aan dat een container half op de weg en half in de berm stond," zo laat de politie weten.

Door andere urgente meldingen, waaronder een verkeersongeval met letsel en een winkeldiefstal, lukte het de politie niet direct om deze melding op te pakken en ter plaatse te gaan. Voordat die mogelijkheid zich wel voordeed, gebeurde het trieste ongeval.

Bij het ongeval kwam een 73-jarige vrouw uit Zutphen om het leven. Zij reed die avond rond 18.30 uur met haar scooter tegen de container en overleed ter plaatse aan de verwondingen die ze daarbij opliep.