Politie schakelt hulp publiek in bij mishandeling in Zutphen

20-09-2016 112 Redactie

ZUTPHEN - De politie gaat de hulp inschakelen van het grote publiek bij een zaak omtrent een mishandeling. Het gaat om de mishandeling in de Vaaltstraat in de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 september.

Tijdens deze mishandeling zijn een 38-jarige man en een 34-jarige vrouw uit Zutphen door onbekenden mishandeld in en buiten een café.
De politie gaat samen met Omroep Gelderland de zaak aan het licht brengen. Vandaag zijn opnames gemaakt in de Vaaltstraat. Deze zullen, samen met alle beschikbare informatie, woensdagavond te zien zijn bij Omroep Gelderland in het programma BureauGLD.
Het programma is om 17.20 te zien, en wordt daarna elk uur herhaald.

Mishandeling
In het café ontstond ruzie omdat een vrouwelijke kennis van het stel betast werd door een jongen, en de 34-jarige vrouw de jongen hierop aansprak. De jongen in kwestie reageerde hier dusdanig agressief op dat haar man tussenbeide kwam. Kort daarna kreeg hij ineens klappen, van verschillende kanten. In het tumult wat ontstond zijn de man en de vrouw de kroeg uitgezet.

Het stel liep weg maar verderop in de Vaaltstraat ontstond er rond 02.00 uur opnieuw een confrontatie met een groep van ongeveer 10 jongeren, die in dezelfde richting achter hen aangelopen zou zijn. De Zutphenaar verklaart van alle kanten te zijn geschopt en geslagen door de groep, ook nadat de man op de grond lag. Op enig moment kwamen er mensen tussenbeide, waardoor het stel weg kon komen.Gerelateerd