Twee familieleden snel na elkaar aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs.

12-07-2016 112 redactie

ZUTPHEN – Gisteren om 18.00u uur zag de politie (te motor) op de Berkelsingel iemand zonder helm op een scooter rijden.

Toen de agent dichterbij kwam zag hij dat de bestuurder was gestopt en zich achter de scooter probeerde te verstoppen. Om te beginnen natuurlijk genoeg om hem te controleren. Het bleek dat hij geen rijbewijs had. Hij kreeg een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs en, het rijden zonder helm. Omdat hij vaker gepakt was voor het rijden zonder rijbewijs werd de scooter in beslag genomen.

Dezelfde agent zag even later in de Laarstraat weer een scooter rijden waarvan de bestuurder zich vreemd gedroeg. Hij besloot ook dit even te controleren. De bestuurder ging er echter als een haas vandoor.

De scooterrijder reed tijdens zijn vluchtpoging zo roekeloos door winkelend publiek dat de politie de achtervolging al snel heeft moeten staken. Na enig zoeken kon de bestuurder toch nog worden aangehouden. Deze heeft een proces verbaal gekregen voor het in gevaar brengen van anderen in het verkeer en wegens het rijden zonder rijbewijs. De scooter bleek hij geleend te hebben.

Wat alles helemaal bijzonder maakte was dat deze bestuurder een broer is van de even daarvoor aangehouden scooterrijder.