Uitslaande brand in Warnsveld

12-06-2016 112 redactie

WARNSVELD - De brandweer is vanmiddag uitgerukt voor een woningbrand. De melding kwam 12.45 uur binnen. Aan de Lammerhof was in een aangebouwde houten uitbouw een uitslaande brand ontstaan. De brandweer is met twee wagens uitgerukt.

Om binnen te komen moest de brandweer een deur forceren. Daarna konden ze de brand via voor- en achterkant bestrijden. Om 13.10 uur werd het sein brand meester gegeven. In het pand waren geen mensen aanwezig. De bewoners zijn opgevangen.

Snel optreden
De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht. De brandweerwoordvoerder zegt dat door het snelle optreden van de brandweer de woning gered is. Wel is er sprake van roet- en rookschade. Ook heeft de hitte het plafond en kastjes in de woning beschadigd. De woning hoeft echter niet gesloopt te worden, aldus de brandweer.

Ook de waterschade valt mee; omdat de brandweer vanuit het huis kon blussen is het water vooral op de houten uitbouw gekomen.

Buurman
Ook bij de buurman is de deur ingeslagen. Volgens omwonenden draait deze buurman vaak nachtdiensten. Toen de brandweer geen gehoor kreeg, is in overleg met de politie hier de deur geforceerd. De man bleek echter niet thuis te zijn.
Woonbedrijf Ieder1, waar de huizen van zijn, was al ter plekke om de schade op te nemen.