Vader en zoon pakken nepcollectant op in Zutphen

14-02-2018 112 Redactie

ZUTPHEN 112 – Een beetje speurwerk heeft ertoe geleid dat een nepcollectant gepakt is in Zutphen. Martin Verbeek en zijn zoon Dave achtervolgden maandagavond een 49-jargie vrouw uit Zutphen die bij hen aan de deur kwam voor de Emmanuelkerk in Zutphen. Dit schrijft Omroep Gelderland.

De vrouw kwam aan de deur om voedsel in te zamelen voor kerk in Zutphen. Martin had eerst wat kleingeld gegeven, maar vertrouwde het toch niet helemaal.
Een telefoontje naar de pastoor van de Emmanuelkerk was genoeg om erachter te komen dat de collectant in ieder geval niet van de kerk was.

Samen met zijn zoon besloot hij de vrouw op te zoeken in de buurt. Deze was inmiddels samen met een man bij een supermarkt bier en andere levensmiddelen aan het halen. Toen vader en zoon de twee aanspraken kregen zij een warrig verhaal te horen. Zo was de collectebus niet verzegeld en hadden zij geen legitimatie bij zich.

Martin en Dave hielden de twee staande met het nieuws dat de politie onderweg was. De man vluchtte daarna snel weg op een fiets. De vrouw kon wel overgedragen worden aan de politie. Na verhoor werd zij vrijgelaten. Volgens de politie was er sprake van collecteren zonder vergunning.

De Emmanuelkerk waarschuwt voor nepcollectanten. Eerder kwam ook eenzelfde bericht van de Zutphense Voedselbank. Beiden geven aan geen toestemming te hebben gegeven voor collectes.