Verdachte in zaak fatale mishandeling Adres Rodriguez onderzocht in psychiatrische observatiekliniek

28-10-2017 112 Redactie

WARNSVELD/ZUTPHEN – De verdachte van de mishandeling van Andres Rodrigues met fatale afloop, Leon K., gaat voor onderzoek naar het Pieter Baan Centrum.
Het Pieter Baan Centrum (PBC) is de psychiatrische observatiekliniek van het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie in Utrecht. In het centrum worden verdachten van ernstige delicten gedurende zes weken onderzocht door gedragsdeskundigen.

De uitlevering aan het PBC werd bepaald tijdens de pro forma zitting, waar nog niet inhoudelijk op de zaak werd ingegaan.

Wel werd bekend dat tijdens de rechtszaak vier getuigen gehoord zullen worden. Ook wacht justitie nog op het onderzoek naar de mishandeling.
Rodriguez (26) werd in de nacht van 7 op 8 juli bij de Lidl in Warnsveld neergeslagen. Hij raakte hierdoor in coma. Een maand later overleed hij aan zijn verwondingen.

Leon K. wordt verdacht van de eerste klap die Rodriguez bewusteloos zou hebben gemaakt. Daarna zou K. nog hebben doorgeslagen terwijl Rodriguez op de grond lag.
De pleegvader van Rodriguez zegt opgelucht te zijn dat de verdachte naar het Pieter Baan Centrum wordt gestuurd.