VIDEO: Gewelddadige overval in Warnsveld; politie zoekt tips

01-03-2017 112 Redactie

WARNSVELD – Oud ijzer- en autohandelaren worden geteisterd door een reeks gewelddadige overvallen. Zo ook in Warnsveld. De politie verdenkt één dadergroep die de regio teistert.

In het programma opsporing verzocht, wordt extra aandacht besteed aan de Warnsveldse zaak met een reconstructie.

Overval
Gaat gaat om een 57-jarige man, woonachtig aan het St Anthoniehof. Op vrijdag 3 februari is hij iets voor 06.30 uur opgestaan klaar om zijn zoon die dag te helpen. Hij loopt richting zijn voor de deur geparkeerde auto als er vanuit de carport een onbekende, gewapende man verschijnt. De overvaller eist het geld dat hij in zijn tas bij zich heeft. Toen de overvaller met de buit wegrende is de voormalige oud-ijzerhandelaar nog achter de man aangerend, maar zag niks meer. Ook al heeft de dader in Warnsveld voor zover bekend alleen gehandeld, gaat de politie ervan uit dat hij deel uitmaakt van de dadergroep die steeds in wisselende samenstelling toeslaat omdat de werkwijze voor een deel overeenkomt met andere overvallen.

Anonieme tip
De dader zou ongeveer 1.85 meter lang zijn met een dun, mager postuur. Hij sprak volgens de politie ‘beschaafd Nederlands’.
De politie heeft al verschillende tips binnen gekregen. Zo is er een anonieme brief bezorgd met specifieke informatie over de overval in Warnsveld. Volgens de politie is de inhoud zelfs zo interessant dat de politie graag de briefschrijver zelf zou spreken in vertrouwelijkheid.