Zutphenaar (26) bedreigt winkelpersoneel

14-08-2017 112 Redactie

DEVENTER/ZUTPHEN - Zondagavond 13 augustus heeft de politie een 26-jarige man uit Zutphen aangehouden. De man wordt verdacht van winkeldiefstal met bedreiging bij een supermarkt aan de Constantijn Huygensstraat in Deventer. De man was met twee anderen in de supermarkt en bedreigde een personeelslid. De politie is nog op zoek naar de andere twee mannen. Mensen die iets gehoord of gezien hebben, worden verzocht contact op te nemen.

Politieagent op de rug
De politie kreeg omstreeks 18:25 uur de melding van de winkeldiefstal. Een personeelslid zag dat de mannen boodschappen mee wilden nemen zonder deze te betalen. Hij sprak ze hierop aan, waarop de mannen hem bedreigden en er rennend vandoor gingen.

Voor de supermarkt stapte zeker één van de mannen in een auto en ging er vandoor. Surveillerende agenten zagen deze auto rijden en gaven de bestuurder op de Tesselschadestraat in Deventer een stopteken. In de auto zaten twee mannen die beide zijn meegenomen naar het politiebureau. Na onderzoek is één van de mannen heengezonden. De andere man, een 26-jarige uit Zutphen, werd ingesloten voor nader verhoor en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

De politie heeft de zaak in onderzoek en is nog op zoek naar de andere twee mannen. Het signalement van de mannen is als volgt;

Signalement 1, man gekleed in grijze broek en zwart T-shirt met witte letters op de voorzijde, zwarte base-ballcap met witte letter op de voorkant en droeg sportschoenen.

Signalement 2, man gekleed in donkere broek en blauwe jas met bontkraag en droeg witte schoenen.

Mensen die iets gezien of gehoord hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.