Zutphenaar aangehouden voor gewapende overval op juwelier

17-12-2017 112 Redactie

ZUTPHEN/NIJVERDAL - Binnen enkele minuten na een gewapende overval op een juwelierszaak vrijdagochtend in Nijverdal heeft de politie al een verdachte aangehouden. Ook de vermoedelijke buit, een partij sieraden, werd aangetroffen.

Omstreeks 10.00 uur werd bij de politie gemeld dat een juwelierszaak aan de Grotestraat in Nijverdal zou zijn overvallen door een gewapende man. Daarbij zou onder dreiging van een vuurwapen of iets wat daarop leek een partij sieraden zijn buitgemaakt. De overvaller ging er vervolgens vandoor. Diverse politiewagens gingen op de melding af. Op de Duivecatelaan, amper 10 minuten na de eerste melding, werd een man aangetroffen die aan het opgegeven signalement voldeed. Hij werd direct aangehouden en bleek onder meer een tas met sieraden bij zich te hebben.

De man, een 32-jarige inwoner van Zutphen, is ingesloten voor onderzoek en verhoor.

Meer verdachten aangehouden
Omstreeks 10.45 uur dezelfde ochtend werden in Ommen drie inzittenden van een personenauto ook aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval. Getuigen hadden hierover de politie ingelicht. Het gaat om een 23-jarige Apeldoorner, een 26-jarige man zonder vast adres en een 30-jarige man uit Almelo. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.