Zutphenaar opgepakt na woninginbraak in Heerde

16-10-2016 112 Redactie

HEERDE/ZUTPHEN - Twee mannen uit Ede en Zutphen en een vrouw uit Dieren zijn donderdag aan het begin van de avond aangehouden op verdenking van het plegen van een woninginbraak aan de Christinalaan in Heerde eerder die middag. Na de inbraak was door een alerte getuige het kenteken van de auto genoteerd, waardoor de politie de auto een paar uur later op de snelweg signaleerde.

De inbraak werd rond 14.50 gemeld bij de politie door een getuige, die de personen in en bij de woning had gezien en het niet vertrouwde. Ter plekke werd bij de woning inderdaad braakschade aangetroffen en er was niemand thuis. Ook kwam het signalement deels overeen met een insluiping die even daarvoor was gemeld aan de Godefriuslaan. Toen de politie arriveerde waren meerdere buurtbewoners al aan het zoeken naar de daders, maar zij bleken er al vandoor te zijn gegaan en werden niet meer aangetroffen.

Dankzij het genoteerde kenteken kwam er een paar uur later alsnog een ‘hit’ via een ANPR voertuig van de politie (automatic numberplate recognition), op de A28 bij Zwolle. De bewuste auto reed richting Amersfoort en is op een carpoolplaats staande gehouden, waarna de drie inzittenden aangehouden zijn. Bleek te gaan om een 31-jarige vrouw uit Ede, een 30-jarige man uit Zutphen en een 34-jarige man uit Ede.

In de auto zijn diverse spullen aangetroffen die in beslag genomen zijn, waaronder diverse gereedschappen, inclusief slotentrekkers, kleine hoeveelheden soft- en harddrugs en pepperspray.

De verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.Gerelateerd