Zutphenaren aangehouden bij inbraak in Apeldoorn

07-05-2018 112 Redactie

ZUTPHEN/APELDOORN - De politie heeft vorige week maandag een 22-jarige man en een 27-jarige man, beide afkomstig uit Zutphen, aangehouden op verdenking van vernieling en poging inbraak. De politie kwam de mannen op het spoor na een melding.

Even na 10:00 uur kreeg de politie een melding dat twee onbekende mannen met geweld de deur van een woning aan de Arnhemseweg in Apeldoorn aan het openbreken waren. De politie was snel ter plaatse, maar toen de verdachten de agenten in de gaten hadden sloegen ze op de vlucht. Een oplettende burger zag de mannen de Heeze wijk in rennen, waarop de agenten in de wijk naar de verdachten uit keken. Aan de hand van het opgegeven signalement van de verdachten en de richting waarin ze waren weggerend, kon de politie de mannen enige tijd later inrekenen.

Op het moment dat ze op de vlucht sloegen hadden de verdachten een zwarte, glanzende tas bij zich. Omdat ze de tas bij de aanhouding niet meer bij zich hadden, vermoedt de politie dat de mannen de tas in de wijk Heeze van zich hebben afgegooid. De politie is nog op zoek naar deze tas en eventueel andere spullen die mogelijk met het incident te maken hebben.