Zutphenaren aangehouden voor mishandeling en vernieling

22-01-2018 112 Redactie

ZUTPHEN - Afgelopen zondagnacht zijn drie mannen uit Zutphen aangehouden voor mishandeling en vernieling. Bij Boode, een horecazaak in Bathmen, kregen drie jongens ruzie met een andere persoon en hebben deze mishandeld. De drie personen zijn toen het pand uitgezet.

Daarna glipte één van de jongens naar binnen en mishandelde een andere persoon. Hij werd opnieuw het pand uitgezet en de politie werd gebeld. De drie jongens probeerden weer naar binnen te komen maar de portiers hielden de deur dicht. Zij vernielden vervolgens twee ruiten van de toegangsdeur en een vaas die buiten stond.

De agenten komen niet veel later aan en houden alle drie de personen aan voor mishandeling en vernieling. Zij zijn naar het bureau in Deventer gebracht voor het afleggen van een verklaring.

De Officier van Justitie zal vervolgens beslissen of zij voor de rechter moeten verschijnen. De drie jongens krijgen in ieder geval een rode kaart. Dit houdt in dat voor de duur van 1 jaar de toegang ontzegd wordt bij de aangesloten horecabedrijven in Deventer.