1 februari 2017

01-02-2017 Agenda Redactie

De Nationale Voorleesdagen met ‘De Kleine Walvis’

De Nationale Voorleesdagen komen er weer aan! Van 25 januari t/m 4 februari 2017 is het voorleesfeest! Ook de bibliotheken Zutphen, Warnsveld, Lochem en Gorssel doen zoals altijd mee.

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier, want voorlezen is elke dag een feest.

Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. En dit is belangrijker dan ooit, nu blijkt dat kinderen steeds minder worden voorgelezen! Zo worden kleintjes immers later grote lezers.

Medewerkers van de Bibliotheek en vrijwilligers van ‘de Buurt Leest Voor’ gaan voorlezen op peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en scholen. Dit jaar is het verhaal “De Kleine Walvis” van Benji Davies verkozen tot Prentenboek van het Jaar.

Boy woont met zijn vader en zes katten in een klein vissershuisje. Na een stormachtige nacht vindt hij een jonge walvis op het strand. Dat is het begin van een bijzondere vriendschap... waarbij ook weer afscheid moet worden genomen.

Woensdag 1 februari

In de Bibliotheek Zutphen om 14.00 uur in de tijdelijke locatie Rozengracht 3

In de Bibliotheek Warnsveld om 15.30 uur in ‘t Warnshuus.

Kom luisteren, meezingen en een voorleesfeestje vieren!

Peuters, kleuters en hun ouders zijn op woensdagmiddag van harte welkom.