10 december 2016

10-12-2016 Agenda Redactie

Op 10 december vindt er in Cultureel Centrum ’t Nut te Warnsveld een groot zigeunerfeest plaats, compleet met muziek, dans en een heuse Hongaarse kerstmarkt. 
Verdeeld over de dag zijn er concerten, lezingen en workshops. Het publiek kan zich in ons eethuisje (étkez%u0151hely) tegoed doen aan  echte Hongaarse Pörkölt, speciale Hongaarse hapjes en drankjes. 
Het zigeunerorkest Vagabonda's brengt authentieke Oriëntaalse en Transsylvaanse Roma-muziek. 
Sheila's Buikdanscentrum organiseert een workshop oriëntaalse zigeunerdansen en er is de nodige aandacht voor ontwikkelingsprojecten in zigeunerdorpen in Frankrijk en Roemenië. 

 

VAGABONDA'S
De gipsy vriendenband VAGABONDA'S brengt om 12 uur, 14 uur en 20 uur authentieke Roma-muziek.  In het avondconcert om 20 uur is volop ruimte voor de dansen die de cursisten 's middags hebben aangeleerd in de Workshop Gipsy Bellydance.

 

HONGAARSE KERST- en INFORMATIEMARKT

Van 11 - 20 uur is er van alles te zien, te koop, te eten en te drinken wat maar verband houdt met gipsy-lifestyle, oosterse landen en Hongarije: CD's, live-muziek, originele zigeunerrokken, boeken, Hongaarse specialiteiten, een imker met honing, Hongaarse slijterij, een eigen huis in Hongarije, hulp bij verbouwingen in het buitenland, Kashmir sjaals, handgemaakte kleding uit India en Nepal, de Wereldwinkel en informatie over ontwikkelingsprojecten in zigeunerdorpen in Roemenië en Frankrijk. Om 14:30 u vertelt een imker over bijen houden in Hongarije. Om 16:00 u vertelt een makelaar wat er zoal bij  komt kijken als u een (vakantie)woning in Hongarije wilt kopen.

 

WORKSHOP GIPSY BELLYDANCE 

Danslerares Sulayca van Sheila Buikdanscentrum geeft om 16:30 uur een workshop GIPSY TRIBAL - SKIRT COMBOS BELLYDANCE. In deze workshop leren we aardse buikdansbewegingen combineren met het vuur van de “Tzigane”. Om helemaal in de stemming te komen krijgen alle dames wijde rokken aan tijdens de les en rinkelende heupdoeken. Vrouwen van alle leeftijden zijn welkom! Je hoeft geen speciale danservaring te hebben. Voor de dansworkshop moet men apart reserveren en vooruit betalen. Zie hieronder.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE
Gipsy dansworkshop:  € 15 extra.
 Voor de dansworkshop moet men apart reserveren, via tel. 06-21427703 of sheila@sheilabuikdanscentrum.nl . De reservering is definitief als je het bedrag hebt overgemaakt op rekening NL44 ABNA 0594 7764 14  t.n.v. Studio Meijers o.v.v. Gipsy Workshop en je eigen naam.