10 mei 2017

10-05-2017 Agenda Redactie

Op woensdagavond 10 mei staat de BuurTent op het Heintje Davidsplein in de wijk Leesten. De exacte locatie is het grasveldje met speeltuintje. De tent wordt geplaatst naar aanleiding van twee recente woninginbraken in die buurt. Alle buurtbewoners zijn uitgenodigd in de tent. Medewerkers van het team BuurTent, de gemeente, een beveiligingsbedrijf en zo mogelijk de politie, vertellen wat er is gebeurd en geven adviezen om inbraken te voorkomen.
De BuurTent is er om mensen bewust te maken op inbraakpreventie. De medewerkers van de BuurTent geven tussen 18.30 en 20.00 uur voorlichting en adviezen. Ook ontmoeten buren elkaar in de tent en gaan in gesprek over de veiligheid en andere buurtaangelegenheden. Op www.buurtpreventje.nl staat meer informatie.
De BuurTent Zutphen is een burgerinitiatief. Zes inwoners uit verschillende wijken zetten zich vrijwillig in voor inbraakpreventie. Het team wordt ondersteund door het project Buurtpreventje, een initiatief van de Stadsonderneming Zutphen. Voor meer informatie of vragen neemt u contact op via info@buurtpreventje.nl of 06-41443560 (Lex Hemelaar).