12 september 2017

12-09-2017 Agenda Redactie

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Stichting Wijnhuisfonds, BOEi, de gemeenten Zutphen en Leeuwarden, Nudge en Alliander geven op 12 september de workshop ‘Van een Leien Dakje’. Tijdens de workshop denken experts en aanwezigen samen na over uitdagingen rondom zonne-energie en monumenten. De workshop is onderdeel van de competitie ‘Van een Leien Dakje’ waarmee zonne-energie oplossingen voor monumenten worden gezocht. Wie wil, kan meedoen.

Samen aan de slag

Tijdens de workshop delen vier sprekers hun visie op monumenten en energieopwekking. Solar expert Wim Sinke vertelt over veelbelovende technische innovaties. Architect Janneke Bierman gaat in op de renovatie en transformatie van Musea Zutphen in Hof van Heeckeren. Janneke Hille van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) spreekt over het zonnepanelenbeleid van de RCE. Bonnes Venema, voorzitter van het Wijnhuisfonds, spreekt over het Wijnhuisfonds en duurzaamheid. Daarna praten zij hier met aanwezigen over door tijdens verdiepingssessies. De workshop wordt gehouden op 12 september van 14.00-17.30 uur in Dat Bolwerck in Zutphen. Aanmelden voor de workshop kan tot en met 31 augustus, via www.vaneenleiendakje.nl. Kijk daarvoor onder het kopje ‘belangrijke data’, onderaan de site.

Competitie Van een Leien Dakje

De workshop is onderdeel van de gelijknamige ontwerpcompetitie Van een Leien Dakje. De competitie zoekt creatieve, inspirerende en uitvoerbare zonne-energie oplossingen voor historische daken. Het is een open oproep aan ruimtelijke ontwerpers, architecten, monumentenexperts, zonne-energie-experts, studenten, inwoners of andere geïnteresseerden om een ontwerp in te dienen voor een dakdeel van de monumenten Dat Bolwerck in Zutphen of de Blokhuispoort in Leeuwarden. Geïnteresseerden met creatieve ideeën kunnen tot eind september een ontwerp indienen en maken kans op €3.500,-.

Meer informatie over de competitie is te vinden op: www.vaneenleiendakje.nl