13 september 2016

13-09-2016 Agenda Redactie

Olga Schoonbergen vertelt gruwelijke rijmen van Roald Dahl

Verhalenverteller Olga Schoonbergen vertelt bekende sprookjes van Roald Dahl aan volwassenen. Daarvoor komt zij op Roald Dahl-dag, dinsdag 13 september, naar de bibliotheken in Zutphen en Lochem.

Olga Schoonbergen heeft in haar werk als vrijeschoolleerkracht de liefde voor het vertellen van verhalen ontdekt. Ze volgde veel cursussen aan de Vertelacademie in Utrecht en is aangesloten bij het Vertelgenootschap in Apeldoorn. Haar repertoire heeft zich de laatste jaren enorm uitgebreid. Sinds dit jaar werkt ze ook als zelfstandig verhalenverteller.

"Ik ben altijd al gek geweest op de verhalen van Roald Dahl. Niet iedereen weet dat hij naast het schrijven van kinderboeken en verhalen voor volwassenen ook bekende sprookjes bewerkt en op rijm gezet heeft. Hierdoor zijn het sprookjes voor volwassenen geworden. De wendingen zijn typerend voor Roald Dahl: soms gruwelijk, soms bizar, maar nog altijd herkenbaar in de oorspronkelijke vorm.

Op dinsdag 13 september is het honderd jaar geleden dat Roald Dahl geboren werd. Daarom kunt u op deze dag naar een aantal sprookjes komen luisteren."

In de Bibliotheek Zutphen aanvang 14.00 uur en 14.30 uur; in de Bibliotheek Lochem aanvang 16.00 en 16.30 uur. De vertelvoorstellingen zijn gratis toegankelijk.