14 en 15 oktober 2017

14-10-2017 Agenda Redactie

Zaterdag 14 en zondag 15 oktober is het weekend van de Nationale Archeologiedagen. Tijdens dit weekend is er op diverse plekken in het land van alles te beleven rondom het thema archeologie. Bij Erve Eme op de Kaardebol bent u tijdens dit weekend van harte welkom. Kinderen kunnen als een echte archeoloog komen graven.

Erve Eme is het historisch middeleeuws erf gelegen op het terrein van de Kaardebol aan de Harenbergweg. Dit weekend (14 en 15 oktober) zijn kinderen, én ouders, welkom tussen 10-17 uur om zelf te komen opgraven. Wil jouw kind graag een Junior Archeoloog worden? Dan is dit zijn of haar kans. Deze dagen mogen kinderen komen zoeken naar scherven en schatten. Zelf graven en de mooiste scherven uit een ver verleden vinden. Maar ook kunnen kinderen, én natuurlijk ook volwassenen, eigen archeologische schatten meenemen, dan vertellen wij wat het is geweest en hoe oud het is.

Bijzondere objecten die normaal bij musea in de vitrine liggen kun je bij Erve Eme zelf aanraken. Al eens een Vikingzwaard van dichtbij willen zien en willen vasthouden? Bij Erve Eme mag je (bijna) alles aanraken en vasthouden. Natuurlijk komen tijdens dit weekend op ons erf ook de vroege middeleeuwen weer tot leven. Mensen in middeleeuwse kleding lopen rond en verschillende middeleeuwse ambachtslieden zullen aan het werk zijn.

Nationale Archeologiedagen 14 en 15 oktober van 10-17 uur. Entree: € 3,- voor volwassenen, kinderen gratis (max. 2 kinderen per volwassene) Pinnen is helaas niet mogelijk. Parkeren kan op het parkeerterrein aan de Harenbergweg 1 of bij zwembad De IJsselslag (5 min. lopen).