14 juni 2017

14-06-2017 Agenda Redactie

Op woensdag 14 juni is Ignar Rip te gast in het Odensehuis. Hij heeft bij de verzorging van zijn moeder met Alzheimer ondervonden dat met muziek de omgang makkelijker en gezelliger werd. Vanuit dat gegeven heeft hij de methode AlzheimerMuziekGeluk ontwikkeld. Die geeft een naaste handvatten om met muziek de zorg te verlichten en te verbeteren.

 Muziek is de blikopener van het geheugen en de beste helper van mantelzorgers. Ignar Rip draagt dit met overtuiging uit. Het is zijn passie om meer geluk, gemak en plezier te realiseren in de dementiezorg. Met als grondgedachte dat goede zorg alleen maar mogelijk is vanuit oprechte aandacht en willen zorgen.

Uit onderzoek is gebleken dat muziek een wondermiddel kan zijn om sfeer en stemming te beïnvloeden. Als u luistert naar uw favoriete muziek dan doet dit wat met u. Het blijkt dat muziek ook letterlijk iets doet in de hersenen. Het activeert de hersenen en kan zelfs nieuwe verbindingen maken. Daarnaast kan muziek invloed hebben op pijnbeleving en de energie beïnvloeden.

De lezing is in het Odensehuis aan de Tengnagelshoek 6 in Zutphen en begint om 19.30u. U bent vanaf 19.00u welkom en de toegang is gratis.

Het Odensehuis Zutphen is een warme ontmoetingsplek voor mensen met beginnende dementie of geheugenverlies, en ouderen in het algemeen. Het is geopend op maandagmiddag van 13.00-16.00u, dinsdagochtend van 10.00-13.00u en donderdagochtend van 10.00-13.00u (inclusief een gezamenlijke lunch). Op woensdagochtend zijn er vaak