15, 16 en 17 april 2017

15-04-2017 Agenda Redactie

Zaterdag 15 april en Eerste en Tweede Paasdag wordt het nieuwe seizoen van de Kaardebol feestelijk geopend. Erve Eme en de vlindertuin De Kas, zijn beiden vanaf dat weekend weer geopend. Op Erve Eme is een heuse middeleeuwse markt te bezoeken waarbij zo’n vijftig Franken, Friezen, Vikingen en Saksen hun kampement opslaan. Vlindertuin De Kas zal weer te bezichtigen zijn en is dit jaar mooier dan ooit met prachtige vlinders en planten.

In de wintermaanden is er door alle initiatieven op De Kaardebol hard gewerkt. Bij Erve Eme is er onder andere gewerkt aan verfijning van de inrichting van de boerderij om bezoekers nog beter een indruk te geven van hoe onze voorouders in de vroege middeleeuwen leefde. Kom dit Paasweekend kijken naar kundige middeleeuwse ambachtslieden uit de wijde omstreken. Zij zullen diverse demonstraties laten zien van smeden, bronsgieten, manden vlechten, middeleeuws koken en nog veel meer. Handelaren van over de grens tonen hun waar om die aan bezoekers aan te bieden. En misschien gaan de Vikingen ook nog wel zwaardvechten! Catering Zutphen zal deze dagen heerlijke gerechten van de bbq aanbieden en kinderen kunnen zelf een broodje komen bakken of op middeleeuwse wijze eieren beschilderen.

Vlindertuin De Kas heeft deze winter ruimte gemaakt voor veel nieuwe planten zodat ze het de vlinders nog meer naar de zin kunnen maken. Voor bezoekers is er veel te ontdekken; nieuwe soorten vlinders en de planten die daarbij een rol spelen. Het Paasweekend is een mooie gelegenheid om Vlindertuin de Kas te bezoeken. Daarbij mag met Pasen het zoeken van ‘paaseitjes’ natuurlijk niet ontbreken. Er is daarom een leuke zoekkaart gemaakt waarmee je op zoek kunt gaan naar de eitjes van verschillende soorten vlinders. Daarnaast is er de gelegenheid om een informatieve workshop te volgen over “Insecten eten”. Insecten zijn het voedsel van de toekomst en je kunt nu letterlijk een voorproefje nemen! In het Natuurlokaal van het Baudartius College is ook uitgebreid aandacht voor de bijzondere insectenwereld.

Op het terrein en in het hoofdgebouw zijn diverse activiteiten te zien en te doen. O.a. van De Bovenkamer, De Jeugdtuinen en A3DZorg. En buiten verzorgt Annemieke Spijker van Kwekerij Buitenboel een rondleiding langs eetbare bloemen. Het beloven drie gezellige en bijzondere dagen te worden die u zeker niet mag missen!
Zowel Erve Eme als vlindertuin De Kas zijn van zaterdag tot en met maandag iedere dag te bezoeken van 10-17 uur. Toegang voor Erve Eme is €4 voor volwassenen, €2 voor kinderen (vanaf 4 jaar), inclusief broodje bakken. Toegang Vlindertuin De Kas is voor volwassenen €5, kinderen €3 (pinnen niet mogelijk).
Uiteraard is de rest van het terrein van De Kaardebol deze dagen vrij toegankelijk voor publiek. Parkeren kan op het parkeerterrein bij Be Quick/IJsselslag.