16 juni 2017

16-06-2017 Agenda Redactie

Zutphen – In het licht van de IJsselbiënnale waarbij Mariëtte Hehakaya en The Colour of Sound Band de officiële opening in Doesburg verzorgen, geeft componist en pianist Hehakaya samen met haar band een intiem voorproefje op vrijdag 16 juni in de Lutherse kerk aan de Beukerstraat 10 in Zutphen (van 19.30 tot 20.45 uur/van 21.00 uur tot 23.00 uur). Een ode aan de IJssel.

Als geen ander weet Hehakaya, die al op jonge leeftijd werd toegelaten op het conservatorium, de luisteraar mee te nemen in haar wereld van klank en kleur. De visuele wereld die zich voor Hehakaya opent tijdens het bespelen van haar vleugel heeft ze samen met vj Hans Bijloo weten te vertalen in visuals die deze avond daadwerkelijk in het kerkje worden getoond.

Met een akoestische vleugel en The Colour of Sound Band, bestaande uit Maurits de Weert (gitaar), Danny Talany (bas), Martin Gort (percussie) en Eddie Conard (percussie) worden de composities van Hehakaya uitgedragen als een muzikale beleving op hoog niveau. Rode draad in Hehakaya’s composities vormen de elementen water, vuur, aarde en lucht. Tijdens het concert op vrijdag 16 juni staat het element water centraal.

Beleef de verbinding tussen de mensen, het centrum van Hanzestad Zutphen en het water van de meanderende IJssel op een prachtig plekje middenin de stad. “De zachte stad aan de IJssel”, zoals Mariëtte Hehakaya Zutphen liefkozend noemt.

Tickets voor deze bijzondere avond (à 11,50 euro) zijn HIER te bestellen.