17 december 2017

17-12-2017 Agenda Redactie

Zondag 17 december staat Zutphen volledig in het teken van kerst en winter tijdens de zevende editie van Sfeervol Zutphen, voorheen het Winterspektakel. Van 12:00 tot 17:00 uur staan het centrum en de aanloopstraten vol met kramen, muziek en theater. Ook de winkels zelf zijn geopend op deze extra koopzondag. Sfeervol Zutphen is vrij toegankelijk en parkeren is gratis.

Op dit jaarlijkse winterevenement kunnen bezoekers rondstruinen langs zo’n 200 kramen van ondernemers, particulieren en goede doelen. Er lopen ‘rendieren’ op stelten rond en (hulp)kerstmannen in allerlei soorten en maten. Luister naar zangkoren en andere livemuziek of neem een kijkje bij de levende kerststal. Op verschillende locaties kunnen bezoekers genieten van wafels, glühwein of chocolademelk. Kinderen kunnen ponyrijden of meespelen in een kerstverhaal. Kortom: een gezellig, winters programma voor jong en oud.

Sfeervol Zutphen is het vervolg op Het Winterspektakel dat zeven jaar geleden voor het eerst plaatsvond in Zutphen. Het evenement trekt jaarlijks duizenden bezoekers uit Zutphen en omstreken. De organisatie is in handen van lokale ondernemers. Het programma vindt plaats in de hele binnenstad, zoals de Groenmarkt, Laarstraat, Spittaalstraat, Nieuwstad, (Korte) Beukerstraat, Korte en Lange Hofstraat en Pelikaanstraat. Bij de VVV (Houtmarkt 75) is vanaf 11 december een gratis plattegrond verkrijgbaar en deze is ook HIER te downloaden.