19 januari 2017

19-01-2017 Agenda Redactie

Kunsthistoricus Marguérite Tuijn houdt op donderdagavond 19 januari een lezing over museum MORE in Gorssel. Ze vertelt over het gebouw, de geschiedenis van de collectie en de kunstwerken in het museum.
In Gorssel is in het voorjaar van 2015 een nieuw museum voor realisme geopend. Vanaf de buitenkant ziet het er alvast erg mooi uit. Maar wat bevindt zich in het prachtige gebouw dat aan het oude gemeentehuis van Gorssel is vastgebouwd? Ook mensen die al in het museum zijn geweest zijn van harte uitgenodigd om te komen luisteren. Allerlei interessants over het gebouw, de geschiedenis van de collectie en de kunstwerken in het museum komt aan bod in deze lezing.
Marguérite Tuijn is kunsthistoricus en heeft de afgelopen tien jaar als zelfstandige voor allerlei musea gewerkt. Afgelopen voorjaar maakte zij een tijdelijke tentoonstelling in museum MORE over de kunstenaar Rein Draijer. Meer info over museum en collectie vindt u op www.museummore.nl.
De entreeprijs voor deze lezing is € 7,50. Dit is inclusief een kopje koffie / thee. Bij aankoop van een kaartje kunt u de waardebon van € 5,00 inwisselen die in november is uitgedeeld tijdens Nederland Leest.
De lezing vindt plaats in de refter van het Broederenklooster (de tijdelijke locatie van de Bibliotheek Zutphen), Rozengracht 3, T 0575-512926, op donderdag 19 januari van 20.00 tot 21.45 uur; zaal open om 19.30 uur.