19 november 2017

19-11-2017 Agenda Redactie

Op zondagmiddag 19 november van 14.30 tot 16.30u staat het Odensehuis in het teken van “De jukebox van Bach”. In deze editie van Zin in Zondag gaan we terug naar de tijd van Bach, op een speelse en lichtvoetige manier. Een muzikale reis waarbij Frederique Lucanet, onder het genot van een high tea, Bach laat klinken en daarover met u in gesprek gaat.

De jukebox van Bach bestaat uit 24 preludes. Op alle 12 toetsen een majeur en een mineur stuk. Daarnaast ook een aantal fuga’s, alles uit het Wohltemperierte Klavier uitgegeven in 1722.

Frederique Lucanet legt uit hoe dat zit met die composities en waarom Johan Sebastiaan Bach de eerste in de geschiedenis was, die in alle toonsoorten schreef.

Ze vertelt ook over zijn leven, zijn familie en zijn werk, en hoe zijn werk ooit is ontstaan. Genieten kun je ook van al het lekkers bij de high tea. Zin in Zondag is er voor iedereen maar speciaal voor senioren. Frederique Lucanet is klassiek pianiste met een hang naar theater. Ze heeft op dit moment twee programma’s, de Jukebox van Bach en Play it again Fred! met de 24 jazzy preludes van Kapustin en evenzovele filmpjes. Ze toert hiermee door het hele land.
Het Odensehuis is aan de Tengnagelshoek 6 in Zutphen. De toegang voor Zin in Zondag is gratis.

Voor meer informatie en het volledige activiteitenprogramma zie www.odensehuiszutphen.nl en facebook.