2 maart 2017

02-03-2017 Agenda Redactie

Kunsthistoricus Marguérite Tuijn houdt op donderdagavond 2 maart een lezing over museum MORE in Gorssel. Ze vertelt over het gebouw, de geschiedenis van de collectie en de kunstwerken in het museum.

In Gorssel is in het voorjaar van 2015 een nieuw museum voor modern realisme geopend. Het gebouw, een combinatie van het oude gemeentehuis en een nieuwe vleugel, is ontworpen door Hans van Heeswijk. Het museum is een grote publiekstrekker; in een jaar werden er al 100.000 bezoekers verwelkomd. De kunstcollectie van Hans Melchers vormt de kern van het museum.

Tuijn gaat in haar lezing in op de vormgeving van het gebouw, de geschiedenis van de collectie, en op de afzonderlijke kunstwerken. Ook mensen die al in het museum zijn geweest, zijn van harte uitgenodigd om te komen luisteren.

Marguérite Tuijn is kunsthistoricus en heeft de afgelopen tien jaar als zelfstandige voor allerlei musea gewerkt. In het voorjaar 2016 maakte zij een tijdelijke tentoonstelling in museum MORE over de kunstenaar Rein Draijer. Meer info over het museum en de collectie vindt u op www.museummore.nl.

De entreeprijs voor deze lezing is € 7,50. Dit is inclusief een kopje koffie / thee. Bij aankoop van een kaartje kunt u de waardebon van € 5,00 inwisselen die in november 2016 is uitgedeeld tijdens Nederland Leest.

De lezing vindt plaats in de refter van het Broederenklooster (de tijdelijke locatie van de Bibliotheek Zutphen), Rozengracht 3, T 0575-512926, op donderdag 2 maart van 20.00 tot 21.45 uur; zaal open om 19.30 uur.