20 april 2016

20-04-2016 Agenda Redactie

Woensdagavond 20 april is Marijke te Hennepe te gast in het Odensehuis Zutphen met een lezing over omgaan met dementie. Marijke werkt bij GGNet als preventiefunctionaris en houdt ook het maandelijkse geheugenspreekuur. De lezing is interessant voor mensen met beginnende dementie en zij die dementie in hun omgeving meemaken; als naaste, vrijwilliger of beroepsmatig. De aanvang is 19.30 uur (inloop vanaf 19.00u) en het Odensehuis is gevestigd in de vm Mariaschool, Tengnagelshoek 6 in Zutphen.

 

Het doel van de bijeenkomst is om houvast te geven in de omgang met mensen met dementie. Marijke vertelt over wat dementie is, in al zijn verschijningsvormen, en wat het doet met de mens. Ze gaat met u het gesprek aan over uw ervaringen. Door de informatie en tips ontstaat meer begrip voor dementie. Dat helpt mensen met dementie, en zij die rond hen heen staan, in hun dagelijkse samenzijn.

 

Het Odensehuis Zutphen is een warme ontmoetingsplek voor mensen met beginnende dementie of geheugenverlies. We zijn een half jaar geleden gestart en maken deel uit van het landelijke platform van Odensehuizen. Odensehuizen werken vanuit de gedachte dat mensen met geheugenverlies of beginnende dementie nog veel vaardigheden en kwaliteiten hebben. Dat willen we tot zijn recht laten komen. In het Odensehuis staat de mens en z’n leven centraal.

 

Het Odensehuis is geopend op maandagmiddag van 13.00-16.00u en donderdagochtend van 10.00 tot 13.00u (inclusief een gezamenlijke lunch). Voor bezoekers zijn achter de Mariaschool voldoende parkeerplaatsen beschikbaar. Meer informatie: www.odensehuiszutphen.nl.