20 december 2016

20-12-2016 Agenda Redactie

Op dinsdag 20 december vindt weer de jaarlijkse Lichtjestocht in Zutphen plaats. De tocht is in en om De Lunette, een zorghuis van Sutfene aan de Coehoornsingel 3, nabij het centrum van Zutphen. De route is met waxinelichtjes verlicht. Niet alleen de bewoners van De Lunette en andere locaties van Sutfene, kunnen de lichtjestocht lopen. Iedereen is welkom! Jong en oud kan tussen 18.00 en 20.00 uur starten aan de wandeling, die buiten en binnen De Lunette is.

Route vol kerstbelevenissen

Voor de ingang van De Lunette heet het Dickensorkest van muziekvereniging Concordia uit Eefde u met muziek welkom. Tijdens de wandeling kunt u van alles zien, horen en beleven. Een midwinterhoornblazer loopt buiten rond. H Carillon klingelt van tijd tot tijd. Uiteraard ontbreekt de levende kerststal niet, de engel deelt het Licht uit en de Drie Wijzen zoeken het Kindje. Binnen in De Lunette kunt u genieten van het Warnsvelds Mannenkoor, afgewisseld met mooie pianomuziek. In de zaal Coehoorn vertellen de geestelijk verzorgers een kort kerstverhaal en wordt een lied gezongen. De kinderen van basisschool De Bongerd dansen en zingen.

Warme chocolademelk

Buiten branden behalve de kaarsjes, ook de vuurkorven waaraan u zich samen met anderen gezellig kan opwarmen. Aan het einde van de tocht wordt u nog getrakteerd op warme chocomelk of glühwein.

Deelname is gratis

Iedereen is welkom! Deelname aan het gezellige kerstfestijn van Sutfene is gratis. Een vrije gift na afloop wordt gewaardeerd. Wij bedanken de Stichting Vrienden van Sutfene en het Sarepta Fonds voor hun donatie.