22 juni 2017

22-06-2017 Agenda Redactie

Zutphen – donderdagochtend 22 juni is er een informatieve bijeenkomst voor mensen die zorgen voor een naaste in wijkcentrum Waterkracht aan de Ruys de Beerenbrouckstraat 106. Het thema is ‘Juist rolstoel gebruik en tiltechnieken’ Deze bijeenkomst wordt verzorgd door leden van Stichting Platform Gehandicapten en Chronisch Zieken. De toegang is gratis en aanmelden is niet noodzakelijk.
Deze ochtend leggen ervaren mensen uit hoe u op de juiste manier rijdt met iemand in een rolstoel. Er zijn rolstoelen waarmee geoefend kan worden. Ook krijgt u tips over tiltechnieken. Deze informatie en oefeningen helpen u bij de praktische omgang met iemand in een rolstoel en maakt het voor beiden een prettigere ervaring. Leden van Stichting Platform Gehandicapten en Chronisch Zieken verzorgen deze ochtend.
Op donderdagochtend 22 juni in wijkcentrum Waterkracht, Ruys de Beerenbrouckstraat 106 Zutphen, tel. 0575 571 133. In verband met het programma duurt deze bijeenkomst een half uur langer dan u gewend bent, namelijk van 10.00-12.00 uur. Toegang is gratis en aanmelden is niet noodzakelijk.

Mantelzorgondersteuning

Een mantelzorger zorgt langdurig voor bv. een zieke partner, gehandicapt kind, vader of moeder, een goede vriend(in) of buur. De sociaal werkers van Perspectief Zutphen hebben aandacht voor ontlasten van mantelzorgers. Daarnaast biedt Perspectief ondersteuning aan mantelzorgers door de Bezoek- en OndersteuningsService (BOS). Getrainde vrijwilligers nemen een paar uur per week de zorg over. Ook worden informatiebijeenkomsten georganiseerd en uitstapjes ter ontspanning. Er zijn 10 – 12 bijeenkomsten per jaar, meestal in wijkcentrum Waterkracht aan de Ruys de Beerenbrouckstraat in Zutphen. Meer informatie hierover vindt u terug op de website van de Vrijwilligerscentrale.