24 maart 2017

24-03-2017 Agenda Redactie

Op vrijdag 24 maart is het zo ver, dan zal Room fort he Third optreden bij MixxiM in de Vaaltstraat 4 te Zutphen. Aanvang 20.30 uur toegang Gratis

De Warnsveld/Zutphense band Room for the Third bestaat uit Ivar van der Walle (gitaar en zang), Stef Bax (basgitaar) en Wietse Hendriks (drums). De band ontstond toen Van der Walle en Bax, die al jaren samen spelen, besloten om met hun oude band te stoppen en samen verder te gaan. Op school ontmoetten ze Hendriks, die bij andere bandjes al wat ervaring had opgedaan. Ze besloten om samen een band op te richten en al snel ontwikkelde zich een eigen sound, met invloeden van artiesten als Pink Floyd, Jimi Hendrix, The who en moderne bands als De Staat en Di-rect.

De optredens van de band staan steevast als een huis. De harde, uptempo nummers blazen het publiek omver en de wat intiemere, met slepende gitaarsolo’s gevulde nummers brengen een verrassende afwisseling in de vaak volledig zelfgeschreven set. De band heeft met verschillende sets en nummers geëxperimenteerd bij optredens op de meest uiteenlopende locaties: van meditatieruimtes tot theater en van woonkamer tot blues café. In mei 2016 speelde de band in de finale van Rabo on Stage.