26 maart 2017

26-03-2017 Agenda Redactie

Op zondag 26 maart vindt het jaarlijks internationale festival Oriental Dance Event weer plaats bij Theater de Hanzehof. Dit evenement is door de jaren heen zo gegroeid, dat er een speciale stichting in het leven is geroepen om alles te bolwerken. Stichting Oriental Dance Event is in januari opgericht en brengt mensen van verschillende culturen bij elkaar, ter bevordering van de integratie en het wederzijds begrip en zet zich in voor vrouwen empowerment. Dit jaar zullen er gasten zijn uit 4 verschillende landen en 4 verschillende provincies.


 "Het is elk jaar weer hartverwarmend dat er zoveel vrouwen van alle leeftijden, culturen, achtergronden, maten en vormen eensgezind  naast elkaar staan te dansen en feest te vieren. Het is een evenement geworden dat vrouwen uitnodigt om zelfvertrouwen te hebben en samen plezier te maken, al dansend maken we het leven weer een stukje mooier. Mannen, vrouwen en kinderen zijn welkom met ons mee te vieren er is voor iedereen wat wils. Mensen gaan altijd met glimlach van oor tot oor de deur uit, daar doen we het voor!" zegt Sheila.

Zoals elk jaar gaat de opbrengst ook deze keer weer naar de humanitaire projecten van Amma. Haar stichting Embracing the World, bouwt huizen, ziekenhuizen, scholen en nog veel meer, voor de allerarmsten in de hele wereld. 

Er is van 12.00-17.00 uur een bazaar in de foyer met lifestyle kraampjes, snuffelmarkt, live muziek, shisha, henna, massage, oosterse kleding, loterij, kinderknutselhoekje en meer. Oosterse hapjes en drankjes zijn verkrijgbaar bij de bar.

Van 14.00-15.00 uur is er een leerlingenpresentatie van Sheila's Buikdanscentrum. Vrouwen uit Zutphen, Zwolle, Apeldoorn, Arnhem, Deventer en Doetinchem van 4 tot 80 jaar zullen dan hun oriëntaalse danskunsten vertonen. Ook de groepen van Emanuela van A.S.D Eco Dance uit Italië zullen hieraan meedoen. Verschillende bonte stijlen van folklore tot moderne oosterse dans zullen de revue passeren.  

Van 16.00-17.00 uur is er een Gala show waarin docenten, nationale en internationale sterren hun danskunsten laten zien. Mahdy Emara uit Egypte, Emanuela Carli uit Italië, Arzo-Carina uit Duitsland en Amarah Ates uit Amsterdam zijn als speciale gasten van de partij.

 

De deuren gaan open om 12.00 uur. Kaartjes zijn te koop aan de deur en kosten 10 euro. Voor kinderen tussen van 5 tot 12 jaar oud is de prijs 5 euro en voor de allerjongsten is de entree gratis.
Locatie: Theater de Hanzehof in Zutphen op de Coehoornsingel 1.
Voor meer informatie www.orientaldance.nl - sheila@sheilabuikdanscentrum.nl
of 06-21427703.