26 september 2017

26-09-2017 Agenda Redactie

Ixta Noa organiseert dinsdag 26 september een thema-avond over rouwverwerking en verlies. Een gastspreker/ervaringsdeskundige vertelt vanuit haar expertise en ervaring over wat rouw en verlies met iemand kan doen. De impact, die het kan hebben in je leven en hoe hiermee om te gaan.
Als we het hebben over rouw en verlies kan het gaan om het verlies van een geliefde, maar regelmatig gaat het ook om verlies van gezondheid, toekomstperspectief of werk. Het horen, dat je een ernstige ziekte hebt of weten dat je gaat scheiden zijn emotionele en heftige situaties. Het geeft innerlijke verwarring en je wordt overspoeld met conflicterende gevoelens en gedachten. Diverse emoties kunnen hierbij actief zijn, zoals verdriet, opluchting, maar ook boosheid, zelfverwijt en angst.
Het delen van deze emoties is niet voor iedereen even makkelijk. Sommige mensen houden deze gevoelens voor zichzelf. Weer anderen denken: “ik moet leren accepteren hoe het is en doorgaan”. Het verwerken van verdriet, boosheid, angst, een gevoel van missen… heeft tijd nodig en verloopt niet volgens een vast protocol. Het leren accepteren van de huidige situatie en de gevoelens hierbij, deze ervaren en durven erkennen is een begin om het oude langzaam te durven loslaten en ruimte te maken voor het nieuwe.
De thema-avond rouwverwerking en verlies op 26 september 2017 is van 19.00 uur tot 21.00 uur.
Inloop vanaf 18.30 uur met koffie en thee. Het adres is Praktijkhuis Ixta Noa, Stationsstraat 1 in Zutphen.
Toegang is gratis, aanmelding vooraf niet nodig.