27 mei 2016

27-05-2016 Agenda Redactie

Cultuurcafé de Witte Raaf
Op vrijdag 27 mei vindt de derde aflevering van cultuurcafé De Witte Raaf plaats.
Onze hoofdgast is schrijver A.L. Snijders, een pseudoniem van Peter Cornelis Müller uit Lochem. Hij ontving onlangs de Constantijn Huygens-prijs voor zijn hele oeuvre. Sinds 2000 schrijft hij korte verhalen, die hij zelf 'ZKV' (zeer korte verhalen) noemt. Hij schreef bijna elke dag korte verhalen en mailde deze vervolgens naar een select gezelschap. Hierover gaat hij in gesprek met Emy Vesseur.

De avond wordt muzikaal omlijst door de leden van Toca Tango, die de tango's spelen met grote liefde voor de Argentijnse muziek. De luisteraars worden meegevoerd naar de opwindende gevoelswereld van de tango: vurige hartstocht, hopeloze liefde en bitterzoete herinnering. Toca Tango is een orkest bestaande uit een zangeres, 3 bandoneon/accordeon spelers, een violist, altviolist, contrabassist en pianist.

Kunstenares Willemien van Gurp uit Deventer laat haar talent op heel unieke wijze aan het publiek zien. Zij vangt de tangomuziek van deze avond in kleur en vormen. Pure scheppingskracht op
basis van improvisatie. Klanken gaan over in kleuren en vinden elkaar in een nieuwe werkelijkheid: ImprovisArt ten voeten uit!

Ook Bard Helmantel laat muzikaal van zich horen. Hij geeft een kort voorproefje op zijn eerste single "Blue Experience", geinspireerd op zijn fascinatie voor de Maya wijsheid. De kleur blauw staat voor transformatie, een behoorlijke synchroniciteit met zijn eigen ontwikkeling, die voelt als zeer stormachtig.

Kees van Hof laat weer van zich horen als live columnist en Anne Menting bereid weer op eigen wijze een toepasselijke culinariteit.

De avond wordt afgesloten met een akoestische jamsessie, waarvoor wij iedereen willen uitnodigen z'n eigen instrument mee te nemen.

De Witte Raaf start om 21:00uur (inloop vanaf 20.30 uur)
Entree: 7,50 euro, voor gasten onder de 25 jaar: 3 euro.
Locatie: Volkshuis, Houtmarkt 62, Zutphen
Meer info vind u op facebook.com/DeWitteRaafZutphen