27 november 2016

27-11-2016 Agenda Redactie

StigmaTour 27 november van 12.00u tot 17.00u op de Schupstoel in Zutphen

Stigma ervaren? Stap in de bus!
Op tournee met een opvallende Amerikaanse schoolbus en spelenderwijs in gesprek over psychiatrie door spel, theater en interactieve ontmoetingen. Doel is om het leven met psychische aandoeningen bespreekbaar te maken en stigma’s te bestrijden. Kom, kijk, doe mee en laat je verrassen!

Welke activiteiten zijn er in en om de bus?
1. Speel het spel Een Steekje Los?
2. Laat je verrassend door interactief theater in en om de bus
3. Doe mee met het Fotoproject: “ik reis met bagage”
4. Koffiegesprekken met ambassadeurs van Samen Sterk zonder Stigma
Meer info: www.stigmatour.nl en www.facebook.com/stigmatour
Door wie?
De StigmaTour is een initiatief van Zorgbelang Gelderland in samenwerking met Samen Sterk zonder Stigma, en wordt in Zutphen georganiseerd in samenwerking met de cliëntenraad GGNet, de familieraad GGNet en het herstelcentrum van GGNet.
Financiën
Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door: Stichting Samen Sterk zonder Stigma, Dr. Wittenbergstichting, Stichting Voorzorg Utrecht en Zorgbelang Gelderland.

Een nieuwe kijk op de psychiatrie
Door de film One Flew over the Cuckoo's Nest (1975) is de psychiatrie bij veel mensen onbewust gekoppeld aan een 'bus vol gekken'. Dit beeld gaan we gebruiken en vervangen door een positiever beeld. In deze film heeft de gele Amerikaanse Schoolbus een belangrijke functie. Vandaar dat we deze Amerikaanse bus nu ook willen gaan inzetten als eyecatcher van deze StigmaTour.